Помел кави у кавомашинах Saeco

Posted on

В моделях Saeco доступні  2 варіанти формування порції (кількості молотої кави):

1. Кавомашина визначає необхідну кількість на основі регулювання бункера молотої кави. Коли він заповнюється, то затискає датчик, і кава з бункера висипається прямісінько у заварювальний блок. При цьому чутно клацання кришки бункера.

2. Кавомашина визначає необхідну кількість кави за обертами кавомолки. На кавомолці стоїть лічильник для підрахунку обертів. Здійснивши потрібну кількість, кавомолка припиняє роботу, а молота кава відразу ж попадає до заварювального блока.

Якими бувають несправності?

Ситуація 1. Кавомашина показує помилку, що сигналізує про закінчення кави. Насправді ж мелену каву машина стискає і, пропустивши трохи води, скидає до відходів. Це призводить не тільки до засмічення самої кавомашини, але й до надлишкових витрат сировини.

Ситуація 2. Оновлені моделі випускаються без бункера для молотої кави. Згодом, в ході експлуатації, кількість обертів буде недостатньою для потрібної об’єму помелу. Це відбувається як від засмічення керамічних ножів, так і від сильного зношення, що є характерним для б/в кофемашин.

Який з варіантів краще?

Важко сказати напевно.

Якщо кавомолка без бункера, але в належному стані і має заточені ножі, тоді помел буде у потрібній кількості.

З точки зору потенційного ремонту, набагато дешевше замінити мікрик чи котушку на бункері молотої кави, ніж лічильник обертів кавомолки чи шестірню з магнітами в системі без бункера.

На наш суб’єктивний погляд, більш надійним варіантом для отримання хорошого помелу буде кавомашина з бункером молотої кави.

Плюси кавомашин без бункера:

+ просте регулювання порції
+ відсутність клацання під час відвантаження кави
+ рівномірніший помел за рахунок керамічних ножів
+ завжди свіжий помел — зерно попадає відразу до заварювального блока

Мінуси кавомашин з бункером молотої кави:

шум и клацання при відвантаженні кави до заварювального блока
ускладнене регулювання помелу для 1 порції
розбір корпусу для зміни параметрів закладки (в моделях типу Saeco Vienna)
запас молотої кави на 2-3 чашки (іде від кавомолки до бункера)

Моделі кавомашин із системою регулювання помелу та бункером молотої кави:
Saeco Vienna, Spidem Trevi, Spidem Villa, Saeco Incanto Clasic, Saeco Magic, Saeco Royal.

Моделі кавомашин Saeco із системою прямого намолоту, без бункера: Saeco Minuto, Saeco Intelia, Saeco Intuita, Saeco Rondo, Saeco Incanto s-class.

Совет:

При купівлі б/в кавомашини, зокрема без бункера кави, обов’язково зважайте на якість та кількість помелу. Це треба відслідкувати на різних налаштуваннях міцності. Розмір порції вичавки має візуально відрізнятися, а структура — залишатись однаковою.

Ремонт кавомашин www.coffeerem.pro

Оренда кавомашин для офісу www.kavarent.com.ua