Привод заварювального блоку кавомашин Delonghi

Posted on

У всіх кавомашинах Delonghi є привод заварювального блоку. 

Це доволі надійна конструкція — рідко виходить з ладу за належного догляду. Але якщо заварювальний блок не змащений, він розкидає каву по апарату. Коли ж частинки кави потрапляють на вал приводу заварювального блоку, виникає ризик зірвати різьбу на шайбі валу, яка й пересуває сам заварювальний блок.

У разі поламки, машину реально повернути до роботи, але є нюанси. Ціна нової шайби досить доступна — у межах 7-10$, а от сам ремонт обійдеться недешево. Значний час забирають: розбір і збірка кавомашини, а також зняття, відновлення та встановлення приводу заварювального блоку. У майстерні доведеться викласти до 50$. 

Моделі, в яких заварювальний блок рухається під нахилом, менш схильні до такої поламки. Вірогідність забруднення валу приводу значно нижче через особливості його розміщення. Подібна кострукція у моделей: Delonghi Magnifika S, DeLonghi ECAM 23.420 SB, DeLonghi ECAM 23.464 S, DeLonghi ECAM 26.455.WB.

Щоб уникнути частих поламок, необхідно слідкувати за станом заварювального блоку. Його потрібно регулярно змащувати, а також змінювати ущільнювачі. Не завадить змащувати і сам вал: робити це треба машинною олією, а не силіконом для змащення варочного блоку. Використання силікону в такому випадку призводить до швидкого забруднення валу та несправності. 

Ремонт кавомашин Delonghi https://www.coffeerem.pro/

Придбати деталі для кавомашини Delonghi https://kavaparts.com.ua/