Молочник потрібен для приготування молочно-кавових напоїв. Це спеціальний стакан з кришкою і трубкою для видачі спіненого або підігрітого молока. Процес збивання молока всередині відбувається під впливом повітря та пари.
Кавомашини Delonghi мають кілька принципових відмінностей у молочниках:
- в одних апаратах подача повітря при спінюванні молока не регулюється, отже співвідношення молочної піни буде однаковим. Це моделі типу Delonghi Magnifica ESAM 3500
- в інших — є молочник з регулятором потоку повітря. В таких апаратах можливі одразу кілька функцій: підігрів молока, сильне спінення і середнє спінення. Для цього вбудовано спеціальний перемикач. Опції доступні в наступних моделях: DeLonghi ECAM 23.464 S Cappuccino, DeLonghi Perfecta Cappuccino, DeLonghi ECAM 26.455.WB.
Якість збивання молока залежить від:
- Складу молока (кількості білка у ньому).
- Стану ущільнювачів (відпрацьовані деталі роблять піну рідкою та неоднорідною).
- Роботи бойлера пару.